Bylinková škola

Zahřejte se léčivým čajem, na který bylinky nepotřebujete

Co může být v zimě příjemnějšího, než si po návratu domů dát chutný a léčivý čaj z několika běžných surovin?

Pokud vám docházejí zásoby bylinek z léta, nevadí. Na tento čaj můžete v různých kombinacích použít běžně dostupné suroviny z vaší spíže. 

Já často a ráda používám  skořápky a přepážky z vlašských ořechů, kterým mám v této době víc než dost, cibulové slupky, čerstvý  kořen zázvoru či kurkumy, slupky z bio citrusů, sušené čípky či rakytník. Účinky a chuť čaje umocním voňavým kořením, jako je badyán, skořice či kardamom. Tyto ingredience nemusíte dávat všechny naráz, stačí čaj připravovat ze tří surovin – podle vašich možností a chuti. 

Vše vložím do skleněné varné konvice, zaliju studenou vodou a pomalu povařím do té doby, než čaj získá pěknou barvu, cca 15 – 30 minut. 

Na každý den adventu si můžete připravit trochu jinou čajovou variaci, ale všechny podpoří vaši imunitu, dodají vitamíny a prohřejí tělo. 

    Košík