Bylinková škola

Adventní čokoládová poezie

Když jsme se dnes vraceli domů vymrzlí z procházky, napadl mě recept na nápoj, který Vás zaručeně zahřeje.

Pokud jste si v létě udělali zásobu bezinkového likéru, máte vyhráno. Připravte si panáček likéru a uvařte si domácí čokoládu. Potřebujete na to tabulku kvalitní hořké čokolády nebo čokolády na vaření, 1 smetanu ke šlehání a hnědý cukr. Ve vodní lázni pomalu rozpouštíme rozlámanou čokoládu se šlehačkou, přidáme cukr podle chuti, případně trochu mléka. Záleží na chuti a zvyku, jak chcete mít čokoládu hustou a sladkou. Když se všechny suroviny dokonale propojí, stáhneme z ohně a rozdělíme do hrnků. Do každého hrnku přidáme panáček likéru a ozdobíme šlehačkou. Byla to opravdu poezie, kterou jsme si vychutnali až do dna. Dřív, než jsem stihla udělat fotku. 🙂

    Košík